قبل از اقدام به بارداری باید چه کارهایی انجام دهیم؟

اگر قصد بارداری دارید این مطلب را از دست ندهید

اگر قصد بارداری دارید، مهم است که به سلامت جسمی و روحی خود توجه کنید. در اینجا چند نکته اساسی برای شما آورده شده است:

رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی شامل مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری می باشد مصرف مکمل‌های اسید فولیک قبل و در دوران بارداری می‌تواند به کاهش خطر نقص‌های مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا کمک کند. اسید فولیک به ویژه در سه ماهه اول بارداری بسیار مهم است.مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند به بهبود سلامت باروری کمک کند  مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های سالم را در نظر داشته باشید.

اگر قصد بارداری دارید این مطلب را از دست ندهید

مشاوره با پزشک زنان

قبل از اقدام به بارداری، مشاوره با پزشک زنان بسیار مهم است. پزشک می‌تواند به شما در ارزیابی سلامت عمومی، توصیه‌های تغذیه‌ای و ورزشی ،برنامه‌ریزی برای بارداری کمک کند و در صورت نیاز به تست‌ها و واکسن‌های خاصی اقدام کنید همچنین، پزشک می‌تواند بیمار را درباره هر گونه نگرانی یا مشکلات احتمالی راهنمایی کند.

ورزش و فعالیت بدنی

ورزش منظم به بهبود سلامت جسمی و روحی کمک می‌کند و می‌تواند بدن بیمار را برای بارداری آماده کند. ورزش منظم، مانند پیاده‌روی می‌تواند به بهبود سلامت جسمی و روحی کمک کرده و بدن را برای بارداری آماده کند.

مدیریت استرس

حفظ روحیه مثبت و مدیریت استرس از طریق فعالیت‌هایی مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق می‌تواند به افزایش احتمال بارداری موفق کمک کند

تعادل وزن

داشتن وزن مناسب و متعادل می‌تواند به بهبود کیفیت بارداری و کاهش خطرات مرتبط با آن کمک کند. اضافه وزن یا کم‌وزنی می‌تواند مشکلاتی در تخمک‌گذاری و بارداری ایجاد کند.

عدم مصرف مواد انرژی زا

مواد انرژی زا مانند نوشیدنی‌های انرژی‌زا ممکن است حاوی کافئین و مواد شیمیایی باشند که می‌توانند بر روی باروری و سلامت جنین تأثیر منفی بگذارند.

اجتناب از نوشیدنی‌های الکلی و دخانیات

ترک سیگار برای بهبود سلامت عمومی و باروری ضروری است. سیگار کشیدن می‌تواند بر روی کیفیت تخمک و اسپرم تأثیر منفی بگذارد و خطر مشکلات بارداری را افزایش دهد. بهتر است قبل از بارداری این عادات ترک شود .

اجتناب از محیط‌های آلوده

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و آلاینده‌های محیطی می‌تواند بر سلامت باروری و جنین تأثیر منفی بگذارد بهتر است از محیط‌های آلوده دوری شود.

مصرف نکردن داروهای خاص

برخی داروها می‌توانند بر باروری و سلامت جنین تأثیر منفی بگذارند ، قبل از مصرف هر گونه دارو با پزشک مشورت کنید.

جلوگیری از گرم شدن بیضه‌ها

در مردان، گرم شدن بیش از حد بیضه‌ها می‌تواند بر کیفیت اسپرم تأثیر بگذارد بهتر است از لباس‌های تنگ و حمام‌های گرم طولانی مدت خودداری شود.

تحت نظر گرفتن عادت ماهانه و زمان تخمک‌گذاری

پیگیری دقیق عادت ماهانه و زمان تخمک‌گذاری می‌تواند به شما در شناسایی بهترین زمان برای تلاش به بارداری کمک کند .

  • رعایت این نکات می‌تواند به شما کمک کند تا بارداری سالم و موفقی داشته باشید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

به محض تصمیم به بارداری، مراجعه به پزشک زنان و زایمان برای بررسی سلامت عمومی و برنامه‌ریزی بارداری بسیار مهم است. همچنین، در موارد زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

  • عدم بارداری پس از6 الی 12 اقدام
  • اگر بالای ۳۵ سال هستید
  • وجود هر گونه مشکل بهداشتی یا بیماری مزمن
  • سابقه سقط جنین یا بارداری‌های ناموفق
  • علائم غیرعادی در دوره‌های ماهانه

آزمایش‌ها تصویر برداری ها و معاینات قبل از اقدام به بارداری

معاینات

معاینه‌ی جسمی کامل: پزشک عمومی یا متخصص زنان و زایمان وضعیت عمومی سلامتی شما را بررسی می‌کند.

بررسی سوابق پزشکی: بررسی سابقه بیماری‌های خانوادگی، مصرف داروها، و بیماری‌های مزمن.

آزمایشات

در دوران بارداری، انجام آزمایشات مختلف برای بررسی سلامت مادر و جنین ضروری است.

این آزمایشات شامل:

آزمایش کم‌خونی: بررسی سطح هموگلوبین و هماتوکریت برای اطمینان از عدم کم‌خونی. کم‌خونی می‌تواند باعث خستگی و کاهش توان بدنی شود و در دوران بارداری مشکلات بیشتری ایجاد کند.

آزمایش تیروئید: بررسی عملکرد غده تیروئید برای اطمینان از عدم وجود مشکلات هورمونی، کم کار تیروئید یا پرکاری تیروئید می‌تواند بر تخمک‌گذاری و بارداری تأثیر بگذارد.

آزمایش قند خون: بررسی سطح قند خون ناشتا برای تشخیص دیابت یا پیش‌دیابت. کنترل قند خون پیش از بارداری می‌تواند از مشکلات مربوط به دیابت بارداری جلوگیری کند.

آزمایش عفونی: شامل آزمایش‌های مربوط به عفونت‌های جنسی (مانند HIV، هپاتیت B و C، سیفلیس) و عفونت‌های دیگر (مانند سرخجه و آبله مرغان) این عفونت‌ها می‌توانند بر سلامت مادر و جنین تأثیر منفی بگذارند.

آزمایش گروه خونی و Rh: تعیین گروه خونی و عامل Rh برای بررسی سازگاری با خون پدر، در صورت ناسازگاری Rh، ممکن است نیاز به مداخلات پزشکی خاصی باشد.

آزمایش هورمون‌های جنسی: بررسی سطح هورمون‌های جنسی مانند FSH، LH، پروژسترون، و استروژن برای ارزیابی عملکرد تخمدان‌ها و تنظیم تخمک‌گذاری.

آزمایش پرولاکتین: بررسی سطح هورمون پرولاکتین که می‌تواند بر تخمک‌گذاری تأثیر بگذارد سطح بالای پرولاکتین ممکن است نشانه‌ای از مشکلات غده هیپوفیز باشد.

آزمایش ادرار: برای بررسی وجود پروتئین، قند، و عفونت‌های ادراری این آزمایش می‌تواند به تشخیص عفونت‌های ادراری، دیابت بارداری، و مشکلات کلیوی کمک کند.

آزمایش‌های ژنتیکی: برای بررسی ناهنجاری‌های کروموزومی و مشکلات ژنتیکی. این آزمایشات شامل آزمایش‌های تشخیصی مانند آمنیوسنتز و آزمایش‌های غیرتهاجمی مانند تست‌های غربالگری می‌باشد.

بررسی وضعیت واکسیناسیون: اطمینان از به‌روز بودن واکسن‌ها و در صورت نیاز تجویز واکسن‌های لازم قبل از بارداری.

 

سونوگرافی

سونوگرافی

سونوگرافی لگن: بررسی ساختار رحم، تخمدان‌ها، و لوله‌های فالوپ برای تشخیص هرگونه مشکل ساختاری مانند فیبروم، کیست، یا انسداد لوله‌های فالوپ.

سونوگرافی تخمدان‌ها: برای ارزیابی ذخیره تخمدانی و بررسی وضعیت تخمک‌ها، این سونوگرافی می‌تواند به تعیین کیفیت و تعداد تخمک‌ها کمک کند.

سونوگرافی ترانس‌واژینال: بررسی دقیق‌تر ساختارهای داخلی لگن و رحم ، این سونوگرافی می‌تواند به تشخیص مشکلاتی مانند اندومتریوز و پولیپ‌های رحمی کمک کند.

اگر قصد بارداری دارید و به دنبال یک مرکز معتبر برای انجام سونوگرافی هستید، مرکز دکتر سعید خسروی یکی از بهترین مراکز سونوگرافی در پیروزی تهران یکی از گزینه‌های مناسب است. مرکز ژرفا با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و تیمی از پزشکان متخصص، خدمات متنوعی در زمینه بارداری ارائه می‌دهد.

سلامت دهان و دندان

معاینات منظم دندانپزشکی و درمان هر گونه عفونت یا مشکلات دندانی قبل و در طول بارداری توصیه می‌شود ،عفونت‌ها و مشکلات دندانی ممکن است باعث بروز مشکلات در بارداری شوند.

نکات تغذیه‌ای برای زنان مبتلا به دیابت بارداری

زنان مبتلا به دیابت بارداری باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کنند تا قند خون خود را کنترل کنند.

نکات مهم شامل:

مصرف کربوهیدرات‌های پیچیده: مانند غلات کامل، سبزیجات و حبوبات

پرهیز از قندهای ساده: مانند شیرینی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین

مصرف پروتئین‌های سالم: مانند مرغ، ماهی، و تخم‌مرغ

مصرف چربی‌های سالم: مانند آووکادو، آجیل‌ها و روغن‌های گیاهی

وعده‌های غذایی کوچک و منظم: برای حفظ سطح قند خون پایدار

رشد جنین

علائم خطر در بارداری کدامند؟

برخی از علائم ممکن است نشان‌دهنده مشکلات جدی در بارداری باشند و نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند:

  • خونریزی یا لکه‌ بینی
  • درد شدید شکم یا لگن
  • کاهش حرکت جنین
  • تب بالا و لرز
  • تورم ناگهانی و شدید دست‌ها و پاها
  • سردردهای شدید و مداوم
  • مشکلات بینایی مثل تاری دید

تأثیر اختلالات تیروئید بر باروری

برای پیشگیری از مشکلات مرتبط با تیروئید در دوران بارداری، توصیه می‌شود که قبل از بارداری چکاپ‌های لازم انجام شود یکی از عوارضی که ممکن است پس از مبتلا شدن به thyroid با آن رو به رو می شوید این است که آیا تیروئید می توانید منجر به ناباروری شود؟ از آنجایی که برای تشکیل جنین نیاز به رها شدن تخمک از تخمدان و ترکیب شدن با سلول اسپرم است، با کم بودن هورمون‌ها و در نتیجه اختلال در چرخه‌ی تخمک گذاری ریسک نازایی در بیمار بالا می رود .

نتیجه گیری

برای بارداری موفق، مشاوره پزشکی، تغذیه مناسب، حفظ وزن سالم، مصرف مکمل‌ها، پرهیز از مواد مضر، مراقبت‌های پزشکی منظم، کنترل استرس، و فعالیت بدنی منظم اهمیت دارد. با رعایت این نکات و داشتن برنامه‌ریزی مناسب، می‌توانید از بارداری سالم و موفقی برخوردار شوید.

منابع :

drsaeedkhosravi.ir

www.webmd.com

جستجوی سایر مراکز درمانی طرف قرارداد با بیمه‌ها

تبلیغات در سایت فکر آزاد؟

اگر مرکز درمانی در هر نقطه از کشور دارید که قصد تبلیغات آن را دارید، می‌توانید در صفحات مرتبط سایت ما آن را به طور کامل معرفی کنید. برای درخواست ثبت سفارش می‌توانید به صفحه زیر مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *