هدف اصلی این دستورالعمل، ارایه راهنمایی برای مراقبت پشه آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس با توجه به خطر ورود و استقرار این دو گونه به کشور و خطر انتقال/طغیان بیماریهای آربوویروسی یاد شده است.
دانلود راهنمای کاربردی مراقبت آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس دربیماری دانگ، چیکونگونیا، و اخیرا زیکا، بیماری های منتقله توسط ناقلین هستند که به سرعت در جهان در حال گسترش می باشند و از نظر بهداشت عمومی اهمیت زیادی دارند. این بیماریها بوسیله پشه های آئدس، بخصوص آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس منتقل می شوند.
منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در سالهای اخیر شاهد طغیان های متعدد بیماریهای دانگ و چیکونگونیا بالاخص در کشور همسایه پاکستان بوده است. تا سال 1397، ناقلین یاد شده در 13 کشور منطقه، شامل پاکستان، عربستان سعودی و یمن گزارش شدهاند. این ناقلین همچنین در سالهای اخیر از گرجستان و ترکیه نیز گزارش شدهاند.
هدف اصلی این دستورالعمل، ارایه راهنمایی برای مراقبت پشه آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس با توجه به خطر ورود و استقرار این دو گونه به کشور و خطر انتقال/طغیان بیماریهای آربوویروسی یاد شده است. روش هایی که در این دستور العمل به آنها اشاره می شود براساس تجربه های بین المللی و بهترین توصیه های موجود است که برای اجرا در کشور تنظیم گردیده است. این روش ها برای برنامه های جاری مراقبت حشرهشناسی تهیه شدهاند و شامل اقدامات اضافه تری که در تحقیقات اکولوژی و ظرفیت سنجی ناقلین مذکور و سایر ناقلین احتمالی ممکن است بکار رود نمی باشد و لذا در آینده نیاز به تجدید نظر در این دستورالعمل ممکن است وجود داشته باشد.